Bouw het zelf

Wil je liever thuis gewichten vast pakken en vind je het leuk om je eigen gym te bouwen? Zie hier hoe ik dit gebouwd heb.

Houten gym toestel

Het is eigenlijk heel simpel. Je moet gewoon beginnen!

Het hout wat ik gebruikt heb, kun je gewoon bij elke bouwmarkt kopen, ik heb het toevallig bij de Gamma gekocht.
Ik ben begonnen met 2 grote balken voor de zijkant. Daarna had ik, van een plaat die ik nog in de schuur had liggen, de dragers gemaakt voor de bar. Ik heb er twee gemaakt, 1 voor het bankdrukken en 1 hoger voor het squaten.

Voor extra stevigheid heb ik de aan de onderkant nog 2 tussenbalken bevestigd. Ook de grote balken voor de zijkant heb ik nog baken toegevoegd die 45 graden verstek zijn gemaakt.

Voor de pullup bar heb ik bij de Karwei een steigerbuig van 27mm gekocht. Deze kun je gewenst en afhankelijk van de breedte van het toestel opmaat zagen. Met een voetplaat kun je de buis ophangen en bevesitgen aan de grote balken. Zie op de foto hieronder hoe ik dit gemaakt heb.
Cable Machine Gym

Benodigdheden

  • 2 grote balken 44×69 mm 210 cm
  • 1x Steigerbuis 27mm 100cm
  • 2x Voetplaat 27mm
  • Diversebalken
  • Multiplex plaat