De vloer van de schuur egaliseren

Makkelijk zelf te doen

]Voor je begint om de vloer te egaliseren in de schuur of garage, zorg ervoor dat het oppervlakte stevig genoeg is. Daarnaast is het belangrijk dat alles recht ligt. In mijn geval heb ik de vloer geëgaliseerd over tegels. Kieren en naden heb ik dicht gesmeerd met voegsel.

Aan de slag!

De volgende stap is alles stof en vet vrij maken. Om de egaline beter te laten hechten op de tegels, heb ik een universele primer gebruikt. Dit is een vloeibaar goedje wat je kunt inwrijven met een bezem. De droogrijd hiervan is ongeveer 4 uur.

Nu kun je beginnen met de egaline voor te bereiden. Ik heb een grote speciekuip hiervoor gebruikt. Je doet de egaline er in met de hoeveelheid water wat op de verpakking staat en daarna mix alles goed door elkaar.

Nu is het een kwestie van over de vloer gieten en met een trekker smeer je het goed uit.
Belangrijk: giet niet te veel over de vloer in een keer, je moet wel nog met de trekker erbij kunnen om het uit te smeren.

Zie hieronder de foto’s van het hele giet proces.

De afwerking

Om de vloer extra stevigheid te geven en bestand te maken tegen krassen, heb ik de vloer behandeld met garageverf van Flexa.
Ik heb de vloer van 3 lagen voorzien. De afwerking is zeer fraai!

Benodigdheden