Houten loungeset gemaakt van vurenhout

Houten lounge set voor onder de overkapping

Loungeset

Je wilt als het even kan lekker buiten kunnen zitten. Relaxed loungen in de zon met je vrienden. Alleen op dit moment heb je nog geen comfortabel bank voor buiten of alleen een paar gare stoelen die bijna uitelkaar vallen?

Wat je nodig hebt is een mooie houten loungeset voor buiten of onder je overkapping. Een redelijk eenvoudig gemaakte loungeset van hout die plek bied voor genoeg mensen in je tuin.

Dus wil je lekker genieten in je eigen tuin? Bekijk dan hieronder hoe ik deze loungeset gemaakt heb. Met een beetje hout en wat gereedschap, bouw je deze loungeset makkelijk en eenvoudig.

Hoe begin je?

Voor dat je aan de slag gaat met het bouwen van je loungeset is het belangrijk dat je rekening houdt of de set onder een overkapping komt te staan of niet. In mijn geval staat de loungeset droog en heb ik gekozen voor vurenhout. Is dit niet het geval dan raad ik je aan om geïmpregneerd hout te gebruiken.

Meten is weten! Bepaal hoe hoog je zit gedeelte moet worden. Hetzelfde geld voor de diepte van de bank en de rugleuning. Ik het deze maten aangehouden:

  • hoogte zitgedeelte: 2 planken
  • diepte zitgedeelte: 5 planken
  • hoogte rug gedeelte: 3 planken

Ik heb planken gebruikt van 143mm. Via deze manier hoef je geen planken in de volledige lengte door te zaken.

Nu je de hoogte bepaald heb, adviseer ik om een tekening of schets te maken van je bank. Dit is erg handig anders raak je snel het overzicht kwijt. Ik heb mij tekening gemaakt in SketchUp. Zie hieronder een afbeelding hoe dit eruit ziet. Binnenkort zal ik mijn tekening uploaden en met jullie delen.

Mijn loungeset bestaat uit 3 delen.

  • 1 losse bank met alleen een rugleuning
  • 2 losse banken met een rugleuning en 1 zijkant

DIY houten LoungebankNadat je de tekening of schets af heb, is het een kwestie van beginnen! Het leukste gedeelte vind ik zelf altijd. Om alle balken en planken netjes, makkelijk en vooral recht door te zagen, heb ik gebruik gemaakt van een afkortzaag machine.

De volgorde is als volgt: je begint met het bouwen van het frame. Het frame bestaat uit balken. Ik heb gebruik gemaakt van 5x5cm balken. Nadat het frame af is, kun je de planken erop bevestigen en je bank afmaken.
That’s it! Relaxen maar. Bekijk hieronder de foto’s van mij loungeset.

Benodigdheden

  • Vuren houten balken 5x5cm (lengte variabel)
  • Vuren houten planken 18x143mm (lengte variabel)

Bekijk meer foto’s van de loungebank

DIY houten Loungebank

DIY houten Loungebank

DIY houten Loungebank

DIY houten Loungebank

DIY houten Loungebank

Eén reactie op “Houten lounge set voor onder de overkapping”

  1. […] Altijd al een overkapping in je achtertuin willen hebben waar je in de winter lekker met een overhaard kan relaxen? Of in de zomer juist in de schaduw kan zitten in je eigen loungebank? […]