Toilet meubel

Jouw eigen wastafelmeubel

Leuk en eenvoudig design

Toilet meubel

Het toilet, een ruimte waar je toch een paar keer per dag komt. Handig als je daar een wastafel in hebt die een beetje uitkomt kwa afmetingen. Je wilt tenslotte nog wel wat ruimte overhouden. De oplossing is om daarom je eigen wastafel te maken.
Vooral leuk om te dpenen je hebt daarom iets wat uniek is.

Bekijk hier hoe de toilet wastafelmeubel gemaakt is.

Hoe begin je?

Wij hebben bij een lokale houthandelaar deze grote plank gevonden van 4,5cm. Het mooie is dat deze plank gelijk met een laserzaag op maat gezaagd kon worden.
Daarom weet je zeker dat alles echt heel erg recht is.

Van te voren wist ik precies hoe hoog ik dit meubel wilde maken. Dit zijn de maten van de meubel:

  • hoogte: 84cm
  • diepte: 29cm
  • breedte 50cm
  • dikte plank: 4,5cm
  

Eerst heb ik een H profiel gemaakt. Voor de verbinding heb ik gekozen voor deuvels en lijm. Eerst even meten op welke hoogte je de plank wilt hebben. Daarna boor je gaten voor de deuvels.

Als het H profiel af is, kun je beginnen aan de bovenkant. Ook hier heb ik gebruik gemaakt van lijm en deuvels. Eigenlijk is je meubel dan al klaar!

Voor de kom ben ik op internet gaan zoeken naar een natuurn stenen waskom. Je komt deze in vele maten en prijzen tegen. Afhankelijk van smaak en grootte kies je diegene die jij mooi vind. De kom die ik heb is van natuursteen en is ongeveer 34cm breed bij 20. Het kostte mij rond de €180,- De kom heb ik vervolgens op de wastafel gelijmd met een daarvoor bestemde kit.

Vervolgens bevestig je de kraan op je meubel of de muur. En daarna sluit je alle andere aansluitingen aan.Voila en klaar! Jouw eigen gemaakt meubel.

Benodigdheden

  • Houtenplank (lengte en dikte variabel)
  • Deuvel en lijm
  • Natuurstenen waskom

Toilet meubel wastafel Toilet meubel Toilet meubel