Houten schuifdeur met rails

Loft deur op een rails

Lijmen en verven, that’s all

Je wilt graag iets moois en apart hebben op je slaapkamer of voor je mancave? Of je hebt misschien niet zo veel ruimte in je kamer en bent op zoek naar een praktische oplossing?

Dit is de oplossing! Bouw voor heel weinig geld je eigen loft deur. Dit is een houten schijfdeur die bestaat uit letterlijk een paar planken.

Voor nog geen 50 euro heb ik deze deur gebouwd. Hoe? Bekijk hieronder hoe ik deze deur gemaakt heb.

Simpeler kan bijna niet.

Start met het bedenken van de afmeting van je deur. Belangrijk is om rekening te houden met je kozijn. Mijn kozijn is 84cm x 195cm, de deur die ik gemaakt heb ik 90cm x 200cm. Er zit dus een beetje overlap in.

Daarna kies je welke type deur je wilt, het design. Ik heb gekozen voor een New Style British deur. Zoals te zien is op de afbeelding hierboven.

Het in elkaar zetten van de loftdeur

Afhankelijk van de hoogte en breedte van je deur, zaag je eerst alle planken op maat.
Zoals je hieronder ziet, heb ik alle maten opgeschreven om een deur van 90x200cm te maken.

Als alles op maat gezaagd is, kun je beginnen met de achterkant. Ik heb alle planken van de achterkant op de grond gelegd. De buitenste zijn de smalle planken, 18x94mm. de 6 middelste planken zijn 18x119mm.

Nu kun je beginnen met lijmen 😉 Lijm nu de voorkant op de achterkant zoals te zien is op deze foto en laat het goed drogen.

Daarna, wanneer alles goed droog is, kun je de schuine gedeeltes erop lijmen.

Laat alles weer goed drogen door er zware dingen op te plaatsen. Daarna kun je de deur schuren en schilderen. Ik heb voor deze loftdeur een transparante beits gebruikt. Afhankelijk wat je mooi vind natuurlijk. 1 keer schilderen leverde voor mij het gewenste resultaat.

Benodigdheden

  • 6 vurenhouten planken van 18x119mm x 200cm (achterkant)
  • 2 vurenhouten planken van 18x94mm x 200cm (achterkant)
  • 2 vurenhouten planken van 18x143mm x 171cm (voorkant)
  • 2 vurenhouten planken van 18x143mm x 90cm (voorkant)
  • 1 vurenhouten plank van 18x143mm x 61,4cm (voorkant)
  • Schuine gedeeltes 2 vurenhouten plank van 18x143mm (voorkant, deze moet jezelf goed opmeten)

Houten schuifdeur met rails Houten schuifdeur gemaakt van vurenhout Houten schuifdeur gemaakt van vurenhout Houten schuifdeur gemaakt van vurenhout Houten schuifdeur gemaakt van vurenhout Houten schuifdeur gemaakt van vurenhout Houten schuifdeur gemaakt van vurenhout Houten schuifdeur gemaakt van vurenhout Houten schuifdeur gemaakt van vurenhout Houten schuifdeur gemaakt van vurenhout