Gemaakt van multiplex berkenhout

Multiplex tv meubel

Je hebt eindelijk die gave TV meubel gevonden van multiplex hout. Helemaal in en hip. Alleen is het vaak niet de juiste maat, veel te smal of de hoogte is niet. Of hij is gewoon veelste duur naar jouw mening.

Maak daarom zelf jouw eigen meubel. Daarin ben je flexibel met de maten en bouw je hem zo dat is precies gemaakt is voor in jouw woonkamer.

Check hier hoe ik deze meubel gemaakt heb.

Hoe begin je?

Maak allereerst een tekening van je ontwerp. Dit is echt de basis. Hierin bepaal je bijvoorbeeld hoe je deurtjes open gaan en of je tegen de kopse kant van de multiplex wilt aankijken of juist niet.

Ik maak mijn tekening in Sketch. Dit is gratis te downloaden. Geïnteresseerd in mijn tekening? Ik deel hem graag met je.

Als je tekening helemaal klaar is, kun je echt beginnen. Ik heb eerst gekeken wat voor soort hout er te koop is en in welke maten.
Ik kan al snel terecht bij multiplex berken. Berken omdat ik de kleur en tekening van het hout mooi vind. Maar je kan ook elke ander houtsoort nemen.

De vorm is vrij makkelijk en recht. Dit meubel heeft 2 zijkanten en 4 tussen planken. 3 voor de plankjes en 1 als scheiding voor de 2 deurtjes.

Doordat ik geen schroeven zichtbaar wilde hebben, heb ik de bovenkant gelijmd en met deuvels gewerkt. De onderkant en achterkant heb ik geschroefd.

Voor de deurtjes heb ik inboorscharnieren gebruikt, deze zijn te koop bij de gamma. Omdat ik geen greepjes heb, heb ik push to open pennen gekocht. Op deze manier kun je door de deurtjes in te drukken de deurtjes openen. Deze kun je online kopen.

Benodigdheden