CV ketel ombouwkast

Ombouwkast voor je cv ketel

Met een hip behangetje

CV ketel ombouwkast

Ombouwkast

De zolderoverloop. Het is vaak een plek waar je rommel of dingen bewaard die je niet snel even nodig hebt. Al snel wordt het een rommel en struikel je over de spullen. Bovendien is die CV ketel ook niet echt een fraai gezicht met al die leidingen.

Maak daarom gebruik van de ruimte en bouw je omkast voor de cv ketel. Maak het hip met een leuk patroon behangetje en al je rommel is gelijk netjes en opgeruimd.

Check hier hoe ik deze ombouw kast gemaakt heb.

Hoe begin je?

Bouw allereerst de ombouw om de ruimte met balken. Je maakt dus eerst het geraamte. Ik heb hierbij de balken op de grond en tegen de muur in het beton vastgemaakt met spijkerpluggen.

 

Voor de tussenbalken heb ik hier en daar wat stoelhoeken gebruikt voor extra stevigheid.
Nadat het geraamte af is, bepaal je de hoeveelheid deuren. Ik heb in mijn geval gekozen voor 3 deuren. De eerste deur heb ik iets breder gemaakt zodat ik wel goed bij de CV ketel kan. De overige 2 deuren heb ik even breed gehouden.

De rest van de kast heb ik dichtgemaakt met de MDF platen. Ik heb deze met constructiekit vast gemaakt zodat ik geen gasten heb voor de schroeven.

De deuren heb ik vast gezet met inboorscharnieren. Daarna alles een beetje opschuren en verven. Ik moest uiteindelijk wel 3 lagen gebruiken voor een mooi resultaat.

De kopse kant heb ik behangen, dit scheelt ten eerste schilderwerk maar geeft daarnaast een erg leuk effect.

Benodigdheden

  • Vurenhouten balken
  • MDF platen 19mm
  • Stoelhoeken
  • Inboorscharnieren
  • Behang
  • Behanglijm

CV ketel ombouwkast CV ketel ombouw CV ketel ombouwkast CV ketel ombouwkast CV ketel ombouwkast CV ketel ombouwkast van MDF CV ketel ombouwkast CV ketel ombouwkast CV ketel ombouwkast met deuren CV ketel ombouwkast CV ketel ombouwkast CV ketel ombouwkast