Verschil tussen cirkelzaag en invalzaag

Invalzaag

Voor sommige zaagklussen kan het handig kan zijn middenin het werkstuk te beginnen. Bijvoorbeeld als je uitsparingen gaat zagen voor een stopcontact of gootsteen. Dit kan met een invalcirkelzaag. Een cirkelzaag laat je, zoals de naam al zegt, ‘in’ het materiaal vallen. Het zaagblad kun je op de gewenste plek naar beneden duwen.
Een invalcirkelzaag is meer ingekast dan een normale cirkelzaag, waardoor je minder goed zicht hebt op de zaaglijn. Dit is wel iets om rekening mee te houden. Invalcirkelzagen worden vaak geleverd met een geleiderail, zodat je perfect rechte zaagsnedes maakt. Verder gebruik je een invalcirkelzaag voor dezelfde klussen als een ‘normale’ cirkelzaag.

[dt_default_button link=”url:https%3A%2F%2Fwww.diyprojects.nl%2Finvalzaag%2F|title:Invalzaag||” size=”big” icon=”JTNDaSUyMGNsYXNzJTNEJTIyZmFzJTIwZmEtYXJyb3ctcmlnaHQlMjIlM0UlM0MlMkZpJTNF” icon_align=”right”]Alle invalzagen[/dt_default_button]

Cirkelzaag

Een cirkelzaag is met name geschikt voor het zagen van langere zaagstukken. Ook kan een cirkelzaagmachine vaak in een hoek van 45 of 90 graden (of ‘in verstek’) zagen. Afhankelijk van de diameter van het zaagblad en het vermogen van de cirkelzaag, kom je tot verschillende diepten in je werkstuk.

[dt_default_button link=”url:https%3A%2F%2Fwww.diyprojects.nl%2Fgereedschap%2Fcirkelzaag%2F|title:Cirkelzaag||” size=”big” icon=”JTNDaSUyMGNsYXNzJTNEJTIyZmFzJTIwZmEtYXJyb3ctcmlnaHQlMjIlM0UlM0MlMkZpJTNF” icon_align=”right”]Alle cirkelzagen[/dt_default_button]