Houtenwand van een oude vloer

Wand met houten vloerdelen

Gemaakt van een oude vloer

Houtenwand van een oude vloer

Je wilt op je slaapkamer iets bijzonders doen met de muur. Iets anders dan een strak gestukt muurtje. Nu is een korrelige of een betonnen muur? Of het is behangen met een veel te lelijk patroon…

Wat je wilt is een gave muur bekleed met een oude vloer. Dit verandert jouw slaapkamer in een keer tot een trendy en hippe room!

Dus zoek op internet naar een oude vloer, haal hem op en spijker het tegen die lelijke wand.

Hoe begin je?

Eerst bepaal je waar je graag de stopcontacten wilt plaatsen. Nu heb je nog alle ruimte om dit te verleggen. Wanneer je dit gedaan hebt, kun je beginnen met de rachels tegen de muur te bevestigen.

Houdt dus eventueel rekening met inkepingen van de rachels wanneer je de leidingen wilt verplaatsen. Voor het vastmaken van de rachels heb ik spijkerpluggen gebruikt. Als alle rachels op de muur zitten, kun je beginnen met de vloer er tegen aan de spijkeren. Het leukste gedeelte van de klus. Ik ben in het midden begonnen. Belangrijk is om de eerste planken goed waterpas te bevestigen. Dit is je basis van een rechte muur. Gebruik je waterpas dus goed.

Nu is het een kwestie van meten en zagen. Voor het zagen heb ik een afkortzaag gebruikt, hier kun je snel en recht mee zagen. Daarna; spijkeren, spijkeren en nog meer spijkeren! Het leuke het gebruik maken van een oude vloer is dat het niet allemaal heel strak en nauwkeurig hoeft. Er mogen best wat kieren hier en daar zitten. Dit geeft juist een leuk effect.

Benodigdheden

  • Oude vloer
  • Rachels (dikte afstemmen op eventueel leidingen
  • Spijkers

Houtenwand van een oude vloer Houtenwand van een oude vloer Houtenwand van een oude vloer Houtenwand van een oude vloer